blog

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο νιπτήρα για το μπάνιο

Πολλές φορές, η επιλογή του κατάλληλου νιπτήρα μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση. Στην επικοινωνία με πελάτες, μας ρωτάνε συχνά “Τι νιπτήρα να βάλω για το μπάνιο μου”. Δεδομένης της τεράστιας ποικιλίας των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά, αν δεν λάβετε υπόψη τα κατάλληλα κριτήρια, κινδυνεύετε να πραγματοποιήσετε μια παρορμητική αγορά, την οποία αργότερα θα μετανιώσετε.

Οι κυριότερες σκέψεις που πρέπει να σας απασχολήσουν κατά την επιλογή νιπτήρα για το μπάνιο είναι: οι προσωπικές σας ανάγκες, οι ιδιαιτερότητες του χώρου σας, η ικανοποίηση της αισθητικής σας και, φυσικά, ο οικονομικός προϋπολογισμός.

Κατηγορίες νιπτήρων ανάλογα με τον τρόπο εγκατάστασης

Οι νιπτήρες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα τον τρόπο εγκατάστασής τους σε επιτραπέζιους, επικαθήμενους ή νιπτήρες επίπλων, ένθετους, ημιένθετους, κρεμαστούς, γωνιακούς, νιπτήρες με κολώνα και επιδαπέδιους νιπτήρες.

Επιτραπέζιος νιπτήρας

Επιτραπέζιοι νιπτήρες: είναι οι νιπτήρες που τοποθετούνται πάνω σε οποιοδήποτε πάγκο ή έπιπλο μπάνιου. Αυτού του είδους οι νιπτήρες είναι οι πιο εντυπωσιακοί καθώς εκτίθεται ολόκληρος ο σχεδιασμός τους.

+  Είναι ιδιαίτερα πρακτικοί και ενδείκνυνται για ευρεία χρήση, ενώ, αδιαμφισβήτητα, αποτελούν μια επιλογή υψηλής αισθητικής.

–  Απαιτούν τη χρήση χαμηλότερων σε ύψος πάγκων ή επίπλων μπάνιου, με αποτέλεσμα, να μειώνεται ο προσφερόμενος χώρος αποθήκευσης.

Επικαθήμενος νιπτήρας ή Νιπτήρας Επίπλου

Επικαθήμενοι νιπτήρες ή Νιπτήρες Επίπλων: είναι οι νιπτήρες που τοποθετούνται πάνω σε ένα έπιπλο μπάνιου, καλύπτοντας πλήρως την πάνω επιφάνειά του.

+  Είναι ιδανικοί για ευρεία χρήση και εξαιρετικά εύκολοι στον καθαρισμό.

–  Λόγω της τέλειας εφαρμογής με το έπιπλο μπάνιου, σε περίπτωση φθοράς ή αλλαγής του νιπτήρα, συνήθως, πρέπει να αντικαταστήσετε και το έπιπλο (και αντίστροφα).

Ένθετος νιπτήρας

Ένθετοι νιπτήρες: είναι οι νιπτήρες που εφαρμόζουν μέσα σε ένα πάγκο και μόνο το χείλος του νιπτήρα προεξέχει από αυτόν.

+  Τοποθετούνται εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο του πάγκου και είναι ιδανικοί για ευρεία χρήση.

–  Συνδυάζονται μόνο με πάγκους κατασκευασμένους από υλικά ισχυρής αντοχής αυξάνοντας το συνολικό κόστος. Αν δεν σφραγιστεί σωστά το σημείο μεταξύ πάγκου και νιπτήρα είναι πιθανό να εμφανιστούν θέματα υγρασίας.

Υποένθετοι νιπτήρες: είναι οι νιπτήρες μπάνιου που τοποθετούνται χαμολότερα από την επιφάνεια του επίπλου μπάνιου.

+  Πρακτικοί και άνετοι με εύκολο καθαρισμό.

–  Μειομένοι χώροι αποθήκευσης.

Κρεμαστός νιπτήρας

Κρεμαστοί νιπτήρες: είναι οι νιπτήρες που τοποθετούνται και στηρίζονται αποκλειστικά από τον τοίχο.

+  Εξοικονομούν χώρο, αφήνουν ορατή την επιφάνεια του δαπέδου κάνοντας το μπάνιο να δείχνει μεγαλύτερο. Προσδίδουν μινιμαλιστική αισθητική.

–  Δεν προσφέρουν χώρους αποθήκευσης.

Νιπτήρες με κολώνα: είναι οι νιπτήρες που τοποθετούνται και στηρίζονται στον τοίχο (κρεμαστοί), ενώ η κολώνα έχει διακοσμητικό χαρακτήρα και καλύπτει τις σωληνώσεις.

+  Οικονομική επιλογή. Προσδίδει κλασική αισθητική.

–  Δεν προσφέρουν χώρους αποθήκευσης.

Γωνιακοί Νιπτήρες: είναι κρεμαστοί νιπτήρες που τοποθετούνται σε μια γωνία του τοίχου.

+  Μεγάλη εξοικονόμηση χώρου.

–  Δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικοί και δεν συνίστανται για ευρεία χρήση.

Επιδαπέδιος Νιπτήρας

Επιδαπέδιοι Νιπτήρες: είναι οι νιπτήρες που τοποθετούνται απευθείας στο πάτωμα, χωρίς να χρειάζονται έπιπλο ή πάγκο στήριξης.

+ Υψηλή αισθητική.

–  Δεν προσφέρουν χώρους αποθήκευσης και απαιτούν συχνό και κοπιαστικό καθάρισμα.

Κατηγορίες νιπτήρων ανάλογα με το υλικό κατασκευής

Οι νιπτήρες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένοι σε νιπτήρες από πέτρα, γυαλί, πορσελάνη, από ανοξείδωτο ατσάλι και πολλές άλλες πρώτες ύλες.

Μπορείτε να επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει ανάλογα την αισθητική και το στυλ το οποίο θέλετε να προσδώσετε στο χώρο σας αλλά και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που έχετε θέσει.

Σε γενικές γραμμές, οι νιπτήρες από πέτρα, μάρμαρο, μπρούτζο και πορσελάνη δίνουν στο μπάνιο σας μια κλασική και αριστοκρατική αισθητική.

Αντίθετα, οι νιπτήρες από γυαλί, τσιμέντο και ξύλο χαρακτηρίζονται από πιο σύγχρονες τάσεις της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης και κοσμούν μίνιμαλ και urban χώρους.

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο νιπτήρα αν έχω μικρό μπάνιο;

Αν το μπάνιο σας είναι μικρό ιδανικές λύσεις είναι οι κρεμαστοί ή γωνιακοί νιπτήρες που δεσμεύουν ελάχιστο χώρο, κάνουν το μπάνιο να δείχνει μεγαλύτερο ενώ παράλληλα, σας επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων και εύκολο καθάρισμα.

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο νιπτήρα αν έχω οικογένεια;

Οι αυξημένες ανάγκες ενός οικογενειακού μπάνιου μπορούν να εξυπηρετηθούν πλήρως από έναν επιτραπέζιο, επικαθήμενο ή ένθετο νιπτήρα. Αυτές οι επιλογές προσφέρουν νιπτήρες με ιδιαίτερα μεγάλη χωρητικότητα. Ωστόσο, αν έχετε πολυμελή οικογένεια ίσως να εξετάσετε το ενδεχόμενο επιλογής διπλού νιπτήρα.

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο νιπτήρα αν χρειάζομαι αποθηκευτικό χώρο;

Αν ο χώρος αποθήκευσης κάτω από το νιπτήρα είναι σημαντικός για εσάς, προτιμήστε έναν επικαθήμενο νιπτήρα καθώς το έπιπλο που τον συνοδεύει προσφέρει ικανοποιητικούς αποθηκευτικούς χώρους.

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο νιπτήρα αν έχω περιορισμένο προϋπολογισμό;

Στην περίπτωση που ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος ή αναζητάτε μια πιο οικονομική επιλογή οι κρεμαστοί νιπτήρες αποτελούν την ιδανική λύση.

Related Posts