blog

Μικρό Μπάνιο: Τι πρέπει να επιλέξω

Εάν το μπάνιο σου υστερεί σε τετραγωνικά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υστερεί σε πρακτικότητα, άνεση και στυλ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να διαμορφώσεις και να διακοσμήσεις ένα μικρό μπάνιο μεταμορφώνοντάς το σε ένα μικρό αριστούργημα. Είτε, λοιπόν, πρόκειται να δημιουργήσεις ή να ανακαινίσεις το μπάνιο σου από την αρχή είτε απλώς να το αναδιαμορφώσεις, παρακάτω θα βρεις όλη τη βοήθεια που χρειάζεσαι.

Είδη Υγιεινής

Όταν πρόκειται για έναν περιορισμένο χώρο είναι σημαντικό να εκμεταλλευτείς την κάθε γωνία ώστε να κερδίσεις ακόμη και το τελευταίο τετραγωνικό. Προτίμησε να τοποθετήσεις στις γωνίες του δωματίου τα ογκώδη αντικείμενα, όπως η λεκάνη, ο νιπτήρας και ή μπανιέρα/ντουζιέρα.

Εάν δημιουργείς ή ανακαινίζεις το μπάνιο σου, επένδυσε σε είδη υγιεινής τα οποία θα στερεώνονται στον τοίχο. Με αυτό τον τρόπο, μεγάλο μέρος του δαπέδου μένει ακάλυπτο δίνοντας την εντύπωση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Φυσικά, η συγκεκριμένη επιλογή είναι σωτήρια και για το καθάρισμα, κάνοντάς το πολύ πιο εύκολο και γρήγορο!

Μπορώ να τοποθετήσω μπανιέρα σε ένα μικρό μπάνιο;

Αν και το πιο σύνηθες για έναν μικρό χώρο είναι η τοποθέτηση ντουζιέρας, μια μικρή γωνιακή μπανιέρα μπορεί να αποτελέσει μια εξίσου άψογη επιλογή!

Οι ιδανικές λύσεις:

Γωνιακή Μπανιέρα/Ντουζιέρα
Νιπτήρας: Γωνιακός, Κρεμαστός
Κρεμαστή Λεκάνη

Τοίχοι και Πλακάκια

Το χρώμα των τοίχων παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντίληψη του μεγέθους ενός χώρου. Σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη επιλογή είναι να κινηθείς σε μια «ήσυχη» μονόχρωμη χρωματική παλέτα που μπορεί να περιλαμβάνει αποχρώσεις του λευκού, του σιέλ και του κίτρινου. Έτσι, το δωμάτιο θα είναι πιο φωτεινό ενώ οι συγκεκριμένες αποχρώσεις δημιουργούν μια αίσθηση καθαρότητας.

Οι ιδανικές λύσεις:

Μικρά ανοιχτόχρωμα πλακάκια με κάθετα μοτίβα

Ίδια πλακάκια σε τοίχο και δάπεδο

Καθρέφτης

Όσο πιο μικρό το μπάνιο, τόσο μεγαλύτερος ο καθρέφτης! Αυτή τη συμβουλή πρέπει να την έχεις πάντα στο μυαλό σου αν θέλεις να κάνεις το μπάνιο σου να δείχνει μεγαλύτερο. Ένας μεγάλος καθρέφτης δίνει νέο βάθος και διαστάσεις στο δωμάτιο με αποτέλεσμα να δημιουργεί μια οπτική πλάνη. Και βέβαια, δεν χρειάζεται να περιοριστείς σε έναν καθρέφτη, επίλεξε και πειραματίσου με πολλαπλούς καθρέφτες σε διάφορες συνθέσεις.

Επιπλέον, εξαιρετικές λύσεις αποτελούν οι καθρέφτες με κρυφό φωτισμό!

Οι ιδανικές λύσεις:

Ορθογώνιος καθρέφτης που καλύπτει την επιφάνεια ενός τοίχου από άκρη σε άκρη
Καθρέφτες με κρυφό φωτισμό

Φωτισμός

Βεβαιώσου ότι το μπάνιο σου διαθέτει επαρκή φωτισμό. Οι μικροί χώροι είναι σημαντικό να φωτίζονται σωστά ώστε να δείχνουν μεγαλύτεροι. Φυσικά, στην περίπτωση που υπάρχει παράθυρο μην χάσεις την ευκαιρία να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τον φυσικό φωτισμό!

Οι ιδανικές λύσεις:

Πολλά μικρά σποτάκια στο ταβάνι

Καθρέφτες με κρυφό φωτισμό

Διατήρησε ένα μινιμαλιστικό στυλ

  • Ένας κάθετος ψηλός στύλος σε συνδυασμό με ράφια στους τοίχους σε αντίθεση με τα συνηθισμένα έπιπλα μπάνιου μπορεί να εξοικονομήσει χώρο και να προσδώσει κομψότητα.
  • Προτίμησε μια διαφανή καμπίνα μπάνιου ή τόλμησε να την αφαιρέσεις εντελώς και δες τον χώρο σου να διπλασιάζεται.
  • Αν είσαι από αυτούς που προτιμούν την κουρτίνα στο μπάνιο, τοποθέτησέ τη όσο πιο κοντά στο ταβάνι γίνεται και κάνε το χώρο σου να φαίνεται ψηλότερος
  •  Επίλεξε μεταλλικά ράφια και ραφιέρες με λεπτές γραμμές και γεωμετρικά σχήματα για μοντέρνο και φίνο αποτέλεσμα.
  • Αξιοποίησε την πόρτα. Κρέμασε πετσέτες ή κάποιο αξεσουάρ οργάνωσης και αποθήκευσης.
  • Πρόσθεσε ένα φυτό εσωτερικού χώρου. Τα φυτά προσδίδουν μια αίσθηση ζωντάνιας και φρεσκάδας και σε κρατούν σε επαφή με τη φύση, ιδιαίτερα αν επιλέξεις ένα αρωματικό φυτό!
Διατηρήστε ένα μινιμαλιστικό στυλ